• {{image.AltText}}
    {{image.AltText}}

    {{image.Caption}}

Om Gateau

Om Gateau
Gateaus affärside är att driva brödbutiker där kunderna alltid kan lita på att de får högsta kvalitet på produkter och bemötande. I nuläget har Gateau 22 butiker runt om i Stockholm, 10 butiker i Malmöområdet och 2 butiker i centrala Göteborg. Vårt bröd säljs även hos ett åttiotal utvalda livsmedelsbutiker.

Ett hantverksbageri nära dig
På våra stenugnsbagerier i Stockholm, Lund och Göteborg bakar vi vårt bröd enligt traditionella franska recept med surdeg och långa liggtider precis som förebilden Poilâne i Paris. Varje bröd bakas långsamt för hand med naturliga råvaror. Bröden gräddas sedan hårt på hög temperatur i stenugn. Resultatet är stora saftiga och vackra surdegsbröd med hård skorpa, mycket smak och naturligt lång hållbarhet.

Kaffebröd bakat på äkta smör
Hemligheten bakom ett gott kaffebröd handlar om att använda äkta smör i både deg och fyllning. Men smakar det så kostar det, äkta smör kostar tre gånger så mycket som margarin. Gateau använder normalsaltat smör eftersom sältan lyfter fram sötman i kaffebrödet.

Tårtor på franskt vis
De bästa franska patisserierna står som förebild för Gateaus konditorer i Stockholm och Skåne. Idén med franska tårtor bygger på att alla smaker i kompositionen finns med i varje tugga, därför är tårtorna låga med olika smaker i flera lager. Franska tårtor passar lika bra till dessert som att fira någon du tycker om.

Fördrar du klassiska tårtor gör vi både prinsesstårta och hallonmarängtårta. Varje månad skapar konditorerna recept på nya tårtor och andra bakverk med inspiration från säsongens råvaror.

Gateau gör sina tårtor efter fransk teknik. Det innebär att bottnar, mousser, kompotter med mera görs i tårtringar och fryses in. De plockas sedan fram och monteras, samt garneras när tårtan ska levereras till butiken. Den här tekniken används av alla moderna konditorier och har bidragit till ett större tårtsortiment.

Gateau är sedan 2011 en del av Fazer Group.