• {{image.AltText}}
    {{image.AltText}}

    {{image.Caption}}

Hyllprodukter

Chips

Osålda Grand Blanc bröd körs tillbaks till bageriet, där de läggs i frysen. Så småningom skivas bröden tunt och stryks med olivolja för att sedan beströs med havssalt, alternativt stryks de med vitlöksolja och beströs med havssalt och örtkryddor. Chipsen bakas sedan på hög värme. Användningsområdena är många, några favoriter är att smula dem över Ceasarsalladen, eller att servera dem med en ostbit och marmelad från Gateau. En annan lite lyxigare favorit är en bit anklever med Gateaus fikon och portvins marmelad.

Havssalt

Vårt salt är ett, Fleur de Sel, från nationalparken Ria Formosa på Algarvekusten i Portugal. Fleur de Sel är det översta lagret av havssaltet, som skrapas för hand längs sandbankerna. Det grumliga och gryniga havssaltet är lätt fuktigt och har en mild smak av hav, en perfekt smaksättare.

Presentkort

Skäm bort någon du tycker om! Ge bort ett presentkort och gör någon glad. Finns i alla våra butiker och laddas med valfritt belopp. 

Gateaus brödbok

En bok om människorna, traditionerna och hantverket. En berättelse om passionen för bröd, bullar och bakverk. Med tips och inspiration för den som bakar hemma.

Kakor

Vi bakar fyra sorters klassiska småkakor: brysselkex, bondkakor, havrekakor och chokladkakor, 

Knäckebröd

Vi bakar fyra sorters knäckebröd: honungsknäcke, dinkelknäcke med anis, fänkål och sesamfrön, grahamsknäcke med havssalt, samt knäcke med malt solrosfrön och linfrö.Våra knäckebröd är tunna och knapriga, de passar perfekt till en ostbricka eller att bara äta som de är med lite smör. Hitta din egen favorit.

Tillbehör

En praktisk brödkorg att ställa på bordet med tyg som hindrar smulor. Riktigt bröd kräver också en riktig kniv, vi hittade våra hos Poilâne i Paris. Du kommer inte bli besviken.

Mandlar & nötter

Noga utvalda nötter och frön saltrostas med lite olivolja, ett nyttigare alternativ till fördrinken.

Marmelad

Alla våra marmelader görs på bär och frukt av bästa kvalitet och socker. Ingenting annat. Kundernas favorit är fikon & portvin, tätt följd av hallon & björnbär, citrus samt jordgubbe & lime. Vill du inte behålla den vackra burken när marmeladen är slut kan lämna tillbaka den i en butik och få en kanelbulle i pant.

Müsli

Gateaus müsli är en krispig frestelse som lyfter vilken filtallrik som helst. Den görs på dinkelflingor, havregryn, linfrön, solrosfrö, grovhackade hasselnötter och mandel. Blandningen kryddas sedan med kardemumma, kanel, kokos och lite honung för att runda avsmaken, innan den rostas i ugn. Efter rostningen tillsätts torkade aprikoser och russin. Vi föredrar müsli som är ordentligt rostad och har fått färg.

 

Saft

Vår saft smakar som den mormor gjorde.

 

Tryfflar

Hitta din egen favorit eller varför inte dina favoriter. Gateau mint eller lakritskola efter maten. Tre sorters (vita, ljusa och mörka) tryfflar eller hasselnöt och mandel tryfflar till kaffet eller salttryffel till ett glas rödvin.

Skorpor

Vi bakar fyra klassiska sorters skorpor med smaker av saffran, mandel, hasselnöt och kardemumma.

Kyssar

Ge bort en kyss till någon du tycker om! Vi har 5 olika sorter. 

Bryggkaffe

På Gateau använder vi hela Old Brown Javabönor från Indonesien, de ger ett mjukt runt kaffe som ”smakar som på kontinenten”. Kaffebönorna mals vid serveringoch bryggs sedan i en presskanna, kaffet blir lite grumligt, men man slipper den skarpa garvsyran

Gateaus espresso

Grunden till bra espressokaffe stavas de bästa bönorna och skickliga rostare. Råkaffet, det kaffe som ännu inte rostats, består av två slags bönor, Arabica och Robusta. Arabican är den finlemmade, mer exklusiva och njurfor- made bönan. Den växer på hög höjd där temperaturen är lägre och soltimmarna är fler, vilket skapar en långsam mognad och mjuk arom. Robusta, är precis som namnet antyder, en kraftigare böna som växer i varmare låg- landsterräng. Robusta ger ett kaffe med högre koffeinhalt än Arabica. Gateaus espresso består av nittioprocent av de finaste Arabicabönorna från Centralamerika, och tio procent Robusta. Bönorna rostas i byn Esine i norra Italien, av bröderna Viglio och Pietro Morandini. Bröderna driver ett litet familjerosteri där all produktion är lika med traditionellt hantverk. Morandinis producerar ungefär 70 ton kaffe om året och levererar främst till den lokala marknaden. De stora rosterierna har helautomatisk produktion där bönorna rostas i hög temperatur i fem till sju minuter. Det hantverksmässiga sättet att rosta innebär en längre rostningstid, med försiktigare rostning och lägre temperatur.

Oliv- & Rapsolja

Vår olivolja kommer från gården Pomigliozzo, gården ligger drygt sju mil norr om Rom och drivs med glödande passion. Här finns 800 olivträd av sorterna frantoio, leccino och canino. Marken gödslas helt naturligt av gårdens får, som betar i olivlunden. Under skörden i oktober-november, tar ägaren hjälp av daglönare som handplockar oliverna. Varje kväll körs sedan dagens skörd direkt till pressen, där frukten pressas. Byinvånarna själva recenserar oljan såhär: ”Som att ta en tugga direkt ur marken i olivlunden. Gräs, peppar, fårskit, oliver och hö.” Gateau köper numera in så gott som hela skörden, och det är alltid en högtidsstund när leveransen kommer. Den klorofyllgröna oljan tappas på Gateau i glasflaskor. När oljan är så färsk är smaken lätt gräsig och fruktig. Färsk olivolja är superb över varma eller kalla grönsaker. Med tiden mognar oljan, färgen blir gulare, medan smaken blir rundare och mjukare. Konsumera gärna oljan ganska snart efter inköp och handla ny oftare i stället.

Vår kallpressade rapsolja från Österlen är smaksatt med rostad vitlök, perfekt på pasta, till kött, sallader, marinader och givetvis Grand Blanc.

Honung

Närproducerad honung av lokala bin som samlar nektar från säsongens blommor. Bikuporna står mellan Bogesund och Wirabruk där honungen produceras.

 

Te

I sortimentet finns två neutrala svarta teer, Ceylon och Darjeeling, och tre smaksatta svarta, däribland det bergamottdoftande Earl Grey-teet och den populära Chai-kryddningen. De flesta tedrickarna föredrar smaksatta teer, det får gärna både dofta och smaka frukt och kryddor. Därför är det gröna kinesiska Sencha Lemon- teet laddat med friska citrusaromer och det röda Rooibos-teet doftar härligt av kvitten. Rooibos innehåller inte något koffein, men desto mer antioxidanter.