Vi firar Kanelbullens dag den 4 oktober – en alldeles egen dag för vår mest älskade bulle! Överraska nära och kära med dessa underbara våfflor gjorda på Gateaus kanelbulle, servera med glass, mandelspån och lönnsirap.

KANELBULLAR I VÅFFELJÄRN

(för 2 personer)

Inköpslista:

2 Gateau-kanelbullar

2 dl mjölk

2 dl kokosgrädde

en liten påse mandelspån

vaniljglass

lönnsirap

 

Tillagning:

1. Rosta mandelspånen i ugn vid 180 grader i ett par minuter tills de har fått lite färg och är vackert rostade.  

2. Värm upp våffeljärnet. Vispa mjölk och kokosgrädde till en slät blandning och doppa hela kanelbullar i blandningen så att de blir rejält fuktade.

3. Grädda de fuktade kanelbullarna i våffeljärnet tills de är saftiga och frasiga.

4. Lägg upp snygga portioner av gräddade kanelbullar, vaniljglass och rostade mandelspån. Ringla över lönnsirap som topping efter smak.

Tips! Tryck ned locket på våffeljärnet under gräddningen för att få en jämnt gräddad yta på kanelbullarna. Men var försiktig, järnet är hett! Ställ in våffeljärnet på medelvärme för att inte sockret i kanelbullarna ska brännas under gräddningen.

----

KANELBULLESKORPOR MED KOKKAFFE

(för 2 personer)

Inköpslista:

2 Gateau-kanelbullar

1 dl extra finkornigt socker

1 tsk malen kanel

en klick smör

kokkaffe


Tillagning:

1. Skär kanelbullarna i tunna skivor på längden.

2. Pensla snittytorna med smält smör och vänd skivorna i en blandning av kanel och socker.

3. Torka skivorna i ugn vid 80 grader i cirka 2 timmar eller tills de blivit hårda som skorpor. Medan skorporna svalnar har du gott om tid att koka kaffe över öppen eld!