Gateau är ett hantverksbageri från Saltsjöbaden i Stockholm med anor från 1937. Vi bakar våra bröd enligt traditionella franska recept med surdeg precis som förebilden Poilâne i Paris gör.

Ett hantverksbageri nära dig
Gateau är Sveriges största hantverksbageri. Det innebär att brödet bakas av bagare och inte maskiner. I dagsläget har vi 23 butiker runt om i Stockholm, 9 butiker i Skåne och en butik i centrala Uppsala. Vårt bröd säljs även hos ett åttiotal utvalda livsmedelsbutiker. 

 

Stenugnsbakade surdegsbröd
Att baka med surdeg kräver stor noggrannhet och rätt känsla för hantverket. Degen ska vila länge innan den bakas ut och sedan jäsa långsamt för att utveckla den rätta aromen. Det är också viktigt att grädda bröden i hög temperatur. Vi gräddar vårt bröd direkt på hällen i stenugnar som håller 280 grader. Resultatet är ett bröd med gos smak, hård skorpa och naturlig lång hållbarhet.

 

Kaffebröd bakat på äkta smör
Hemligheten bakom ett gott kaffebröd handlar om att använda rikligt med smör i både deg och fyllning. Men smakar det så kostar det, äkta smör kostar tre gånger så mycket som margarin. Vi använder normalsaltat smör eftersom sältan lyfter fram sötman i kaffebrödet.

 

Tårtor på franskt vis
De bästa franska patisserierna står som förebild för Gateaus konditorer i Stockholm, Skåne och Uppsala. Idén med franska tårtor bygger på att alla smaker i kompositionen finns med i varje tugga, därför är tårtorna låga med olika smaker i flera lager. Franska tårtor passar lika bra till dessert som att fira någon du tycker om. Fördrar du klassiska tårtor gör vi både prinsesstårta och hallonmarängtårta. Varje säsong skapar konditorerna recept på nya tårtor och andra bakverk med inspiration från säsongens råvaror.